Haberler

25.09.2018

Bir başarı hikayesi: PGR

Polat Group Redüktör'ün Almanya başta olmak üzere 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihracat yaptığını belirten Polat Grup Yönetim Kurulu üyesi Olcay Polat, “PGR bugün yurt içi pazarda markalaşma sürecinde ciddi bir yol kaydederek yurt içi sektörde öncü firma haline gelmiştir” diyor.

1998 yılında Polat Makine bünyesinde üretim faaliyetine başlayan Polat Group Redüktör (PGR), kısa zamanda gösterdiği büyüme ve gelişim neticesinde 2004 yılında ayrı bir tüzel kişilik kazanarak faaliyetlerini sürdürdü. Bugün ise Türkiye'nin en büyük redüktör üreticisi konumunda piyasadaki hakimiyetini koruyor. Polat Grup Yönetim Kurulu üyesi Olcay Polat, Polat redüktörün başarı hikayesini bizlerle paylaştı.

PGR'nin Almanya başta olmak üzere 5 kıtada 70’in üzerinde ülkeye ihracat yaptığını belirten Polat, “Faaliyetine başladığından bugüne, kriz dönemleri de dahil olmak üzere, göz kamaştıran bir büyüme trendine sahip olan PGR bugün yurt içi pazarda markalaşma sürecinde ciddi bir yol kaydederek yurt içi sektörde öncü firma haline gelmiştir” diye belirtiyor.

"Çok yetkin satış ve teknik destek ekibimizle müşterimizi en doğru seçime yönlendiriyoruz ve üretim süreçlerinde kalite anlayışımızdan asla taviz vermiyoruz. İleri teknolojik bir makine parkına sahibiz ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz" Olcay Polat,
Polat Grup Yönetim Kurulu üyesi

PGR'ın kapasitesini her yıl daha da büyüttüğünü aktaran Polat, “Astim Organize Sanayi Bölgesi'nde yıllık 250 bin adet redüktör üretim kapasitesi, 15 bin m2'lik merkez fabrika alanı, Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin m2'lik montaj fabrikası ve yaklaşık 300 çalışanı, Ankara ve İstanbul’da şubeler, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda bayilik ve distribütörlükler, Almanya’da 5 bin m2 alana kurulmuş PGR Gmbh montaj fabrikası ile şirketimiz faaliyetine devam etmektedir” diyor.

Otomotiv, denizcilik, havacılık, inşaat, ısıtma-soğutma, enerji, petrokimya, savunma, tekstil ve gıda gibi birçok farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak hizmet verdiklerini belirten Polat, “Bugün dünyanın önde gelen otomotiv fabrikalarında, havaalanlarında, köprülerinde, statlarında, çelik konstrüksiyonlarında, binalarında, gökdelenlerinde, rüzgar güllerinde ve hemen hemen her alanda PGR redüktör imzası ve teknik desteği bulunmaktadır.” diye açıklıyor.

PGR markasının Türkiye ve dünyadaki yükselen başarı grafiğinde en önemli payın yüksek kalitede üretim felsefesi ve müşteri odaklı yaklaşım olduğunun altını çizen Polat, “Çok yetkin satış ve teknik destek ekibimizle müşterimizi en doğru seçime yönlendiriyoruz ve üretim süreçlerinde kalite anlayışımızdan asla taviz vermiyoruz. İleri teknolojik bir makine parkına sahibiz ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diyor.

PGR olarak, 2017 yılında verimli bir sene geçirdiklerini anlatan Polat, sözlerine şöyle devam ediyor: “2017 yılında, artan talepleri karşılamak adına yeni fabrikamızı devreye aldık. Gerek yenileme gereksinimi, gerekse kapasite artışından kaynaklanan, başta makina teçhizat vb. olmak üzere, duran varlık yatırımları gerçekleştirdik. 2018 yılında da, gerek yenileme, gerek kapasite artışına yönelik olarak başta makine ve teçhizat olmak üzere, gerekli her türlü duran varlık yatırımı gerçekleştirilecektir."

 


  Haber Arşivi